Foredrag

heibergs.dk

Foredrag

  • Atlantiderne - Billedhuggeren og hans yachter

... om kunstneren Viggo Jarl (1879-1965), som var ud af en særdeles velstående familie, hvor livrenten fra familieformuen muliggjorde et liv dedikeret til kunsten, og et bekvemt liv med med Strandvejsvilla huse i Cannes og ikke mindst lystyachterne Atlantide I og II.

  • Brødrene von Scholten

... om rejser i sporet på dansk kolonihistories mest fascinerende skæbner. Det er fortællingen om generalguvernør Peter der regerede De vestindiske Øer i en årrække og endte med at frigive slaverne og broderen søofficeren Frederik som bl.a. sejlede jorden rundt, inden han også slog sig ned på øerne. Han fik også en rolle at spille i slavefrigørelsen.

  • Ida Bachmann, Brecht og McCarthy

... om feministen, bibliotekspioneren og flygtningen Ida Bachmanns lange liv, hvor årene i USA med Bertolt Brecht, Ruth Berlau og Karin Michaelis i vennekredsen fik stor betydning, men i høj grad kom til at præge hendes arbejdsvilkår i koldkrigsårene.

  • Kystbanen

... om bygningen af banen, de første år og nogle gode historier fra strækningens historie (bl.a. Ragnhild Hvegers sejrstog, Danmarks første jernbanesabotage, kejser Haile Selassies særtog)

  • Møde med familien Heiberg

... om mine mange møder - tidsforskudte ganske vist - med nogle af 1800-tallets største danske kulturpersonligheder: Peter Andreas & Thomasine og Johan Ludvig & Johanne Luise Heiberg.

  • Spanierne på Lolland

... om den glemte historie om deportationen i 1808 af de spanske soldater, som under Napoleons-krigene var strandet i Danmark og romanen "Pedrillo - den spanske lollænder".

  • Ørnsholt - arkitekt og kosmopolit

... om den karismatiske arkitekt Einar Ørnsholt, der 1916-1956 med sine smukke bygninger har sat sit umiskendelige præg på Lolland-Falster. Han var teosof og levede et helt liv i overensstemmelse med dette spirituelle og religiøst-filosofiske system, hvor han bl.a. godt oppe i 70'erne vandrede rundt i Indien.

 

Ønsker du nærmere besked (varighed, honorar m.v.) om mine foredrag er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail eller kontakte mig telefonisk.

 

Med venlig hilsen

Peter Heiberg

 

Nørredamsvej 3

3480 Fredensborg

 

Tlf. (+45) 50621947 eller (+45) 48481541

E-mail: peter@heibergs.dk